Горяха 4 коли в Хасковско
Горяха 4 коли в Хасковско / Darik News, архив

Пожар в товарен микробус “Мерцедес Спринтер”, паркиран на ул. “Христо Смирненски” в Харманли са гасили огнеборците там с един автомобил в 21 часа на 4 декември.

В 11 ч. същия ден колегите им от Свиленград са гасили лек автомобил с газова уредба “Форд Мондео” на ул. “Христо Ботев” в града. Причината за възникване на пламъците е късо съединение.

Още две коли са горели през уикенда. В 12.28 ч. на 5 декември с 1 автомобил от РСПБЗН-Димитровград са гасили също предизвикан от късо съединение пожар в лек автомобил “Опел Астра” в с. Малко Асеново. Пак късо съединение е причина за пожар в лек автомобил с газова уредба “Лада” в харманлийското с. Овчарово.

14 са произшествията, записани в бюлетина на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Хасково. В областния център огнеборците са гасили пожар в пластмасов контейнер за отпадъци на ул. “Генерал Скобелев”, в 22.11 ч. на 5 декември с 2 автомобила- пожар от строителна неизправност в 80 кв. м. покривна конструкция и покъщнина в къща във вилна зона “Изгрев” край Хасково и в 2.13 ч. също на 5 декември- с 1 автомобил от службата в Димитровград са реагирали на сигнал за пожар в 30 кв. м. покривна конструкция на барака до гробищния парк край кв. Марийно.