Горя автосалонът с ретро коли на бившия хасковски кмет
Горя автосалонът с ретро коли на бившия хасковски кмет / Дарик радио-Хасково

Автосалонът с ретро автомобили на бившия хасковски кмет Хасково Георги Иванов горя рано тази сутрин. Сигнал за пожара е бил подаден малко след 4 часа от охраната на обекта, който се намира край пътя Хасково- Димитровград.

Три автомобила са изгорели напълно при пожара, два са частично обгорели, уточняват от полицията. От високата температура са счупени стъкла и целият салон е опушен по информация на регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

В 4,43 часа на спешния телефон 112 е получено съобщението за пожар в автосалон. До момента е установено, че обектът се охранява от СОТ, жива охрана и видео наблюдение. Пазачът забелязал дим от единия автомобил, паркиран в ляво от входната врата, след което пламъците обхванали и другите съседни коли. На обгазения пазач е оказана медицинска помощ. Огънят е бил локализиран от изпратените екипи на РПБЗН-Хасково. Разследващите са забелязали, че по профила на входната врана има интервенция. В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Работата по изясняване на случая продължава.