Пожарът вече е локализиран и на място остават дежурни екипи
Пожар пламна на територията на химическия завод „Неохим“ в Димитровград, съобщиха за Dariknews.bg от полицията.

БТА

БТА

Сигналът за инцидента е подаден в 9:25 часа. Към мястото са изпратени шест пожарни автомобила.

БТА

 

Гори покривът на столовата на завода, която се намира на входа на предприятието.



От полицията уточниха, че няма опасност пламъците да обхванат самия завод. Няма данни за пострадали хора.

БТА

Пожарът в „Неохим“ е обхванал 500 кв. м от покрива, а директорът на ГД "ПБЗН" гл. комисар Николай Николов прогнозира, че той скоро ще бъде овладян.

БТА

„За щастие административната сграда се намира достатъчно далеч от самото производство. Няма евакуирани, няма никаква опасност за населението”, заяви кметът на Димитровград Иво Димов.

БТА

Пожарът вече е локализиран. Бедствието е възникнало най-вероятно след запалване на отложени мазнини в коминно тяло с връзка от кухнята на столовата на предприятието. Първите пламъци лумнали при приготвянето на скара, като в началото персоналът опитал сам да загаси огъня, съобщиха от пожарната.

БТА


Тепърва обаче ще бъдат извършвани огледи за потвърждаване на тази версия, уточниха от полицията. Общо 11 екипа огнеборци от две области - Хасковска и Старозагорска, са участвали в борбата с огъня. Използвани са били две вишки. На мястото остават дежурни екипи.

Щетите са големи. По първоначални данни пожарът е възникнал във въздухопровод, ползван от столова, разположена на първия етаж на сградата. Увредени са около 1000 кв.м. покривна конструкция.

По случая е образувано досъдебно производство, а прокуратурата води разследване.