Глобалното картонено предизвикателство Деца за децата и в Димитровград
Глобалното картонено предизвикателство Деца за децата и в Димитровград / netinfo

В световната инициатива Глобалното картонено предизвикателство се включват днес второкласниците от димитровградското СОУ „Любен Каравелов”. Класните им ръководители Петрула Дончева и Стела Иванова са организатори на събитието за Димитровград, което е от 19.30 ч. в детския отдел на библиотеката „Пеньо Пенев”.

Картоненото предизвикателство е ежегодно събитие и се провежда за четвърта година. Досега в него са се включили повече от 50 страни от всички континенти, а българските деца се присъединят за първи път. В България инициативата се провежда с благотворителна цел и е под наслов „Децата за децата”.

Глобалното картонено предизвикателство "Деца за децата" и в Димитровград
netinfo

Регистриралите се участници, деца от всякакви възрастови групи, правят проекти и майсторят красоти от празни картонени кутии, велпапе кашони, използвани картонени опаковки и всякакви други материали за рециклиране, разказват инициаторите за Димитровград. В процеса на креативна игра децата, подкрепени от своите родители, учители, баби, дядовци, по-големи приятели, конструират и изработват забавни игри, замъци, роботи, пиратски кораби, играчки и всичко, подсказано им от тяхното необятно въображение, уточняват те.

В Деня на игрите - 10 октомври, малките творци от СОУ „Любен Каравелов” в Димитровград, ще се съберат, за да представят своите изобретения и да се забавляват заедно със своите съученици, приятели и близки. Вярваме, че детската креативност е първата стъпка към иновативността и големите открития, които движат света напред, категорични са класните им ръководители Стела Иванова и Петрула Дончева. Те отправят покана към деца и родители от Димитровград да се присъединят към инициативата днес в детския отдел на библиотеката "Пеньо Пенев".