ГЕРБ в Димитровград: Резултатът от изборите е оценка за кмета и групата в ОбС
ГЕРБ в Димитровград: Резултатът от изборите е оценка за кмета и групата в ОбС / DarikNews
ГЕРБ в Димитровград: Резултатът от изборите е оценка за кмета и групата в ОбС
72742
ГЕРБ в Димитровград: Резултатът от изборите е оценка за кмета и групата в ОбС
  • ГЕРБ в Димитровград: Резултатът от изборите е оценка за кмета и групата в ОбС

Очаквам при утрешния вот на недоверие в парламента правителството да падне- това прогнозира на пресконференция днес в Димитровград народният представител от ГЕРБ Владимир Митрушев. Той посочи, че вотът в парламента ще е проверка и за партиите, които в предизборната кампания за избор на членове на европейския парламент са заявявали, че са против правителството на Орешарски. Митрушев благодари както на гласувалите за ГЕРБ в общината, така и на работилите за победата, в това число и успешните кметове- на общината и останалите населени места. Като оценка за работата му като кмет и тази на съветническата група определи резултатите от евроизборите в община Димитровград и кметът й Иво Димов, който е и общински лидер на ГЕРБ.  В общината партията му е получила 5 400 гласа срещу 4 487 за Коалиция за България.

ГЕРБ в Димитровград Резултатът от изборите е оценка за кмета и групата в ОбС
netinfo

Тези избори бяха изключително важни за мен, като кмет и председател на общинската структура и резултатът отразява реалното състояние на партията тук. В рамките на около година тя изживя оздравителни процеси, които в крайна сметка показаха кой кой е и дали ГЕРБ е кауза за него или преследва някакви лични цели, коментира Иво Димов. ГЕРБ води убедително в т. нар. градски секции, където събира 48% от гласовете срещу 30% за Коалиция за България. Партията обаче губи в кварталите с компактно ромско население, където лидер е коалицията с 43% от гласувалите, следвана от ДПС с 33%. В останалите населени места от община Димитровград ГЕРБ не само затвърждава, но и увеличава подкрепата, посочи още Иво Димов, макар и според резултата подкрепата за Коалиция за България да е 37.58%, а за ГЕРБ- 36.37%. Най-сериозна е загубата в с. Радиево, а най-сериозен пробив България без цензура прави в Ябълково, Каснаково и Сталево, посочи Иво Димов и поздрави представителите й с постигнатия резултат.

Няма еуфория. Това е един резултат, който е престижен, но предстои трудното и по-трудното- предсрочни парламентарни избори наесен и след тях- гласуваното на ГЕРБ доверие трябва да се защитава, посочи още той.

 

Иво Димов и Владимир Митрушев чуйте в приложения файл.