ГЕРБ обсъжда спешно номинацията на шефа на Пайнер
ГЕРБ обсъжда спешно номинацията на шефа на Пайнер / netinfo

Митко Димитров е един етичен, успял човек с авторирет в Димитровград и точно затова е номиниран за водач на съветническата листа на ГЕРБ. Номинацията няма нищо общо с бизнеса му, но явно борбата срещу партията ще се води с всички средства. Така хасковският областен координатор на ГЕРБ Иван Петров коментира пред Дарик медийните публикации и последвалата реакция на Бойко Борисов, който призова собственикът на „Пайнер” да се оттегли сам от листата.

Иван Петров припомни, че Митко Димитров е работил коректно за ГЕРБ и Бойко Борисов също го познава. Хасковският областен координатор на ГЕРБ вече е разговарял с Борисов по проблема. Иван Петров подчерта, че кандидатурата на Митко Димитров е само едно предложение, което по процедура следва да бъде утвърдено от Изпълнителната комисия на партията.

Днес в Димитровград ще се събере на заседание Управителният съвет на ГЕРБ. На форума ще бъде поканен и собственикът на „Пайнер”. Иван Петров прогнозира, че Митко Димитров ще бъде огорчен от реакцията срещу кандидатурата му, но ще се оттегли.

Интервюто с Иван Петров чуйте в прикачения файл