Галаксико, Димитровград
Галаксико, Димитровград / Дарик радио-Хасково
"Галаксико" с нов статут и поредица мини спектакли
93258
"Галаксико" с нов статут и поредица мини спектакли
  • "Галаксико" с нов статут и поредица мини спектакли
Мини спектакли в димитровградските детски градини стартира от днес денс център „Галаксико“. Той вече е с нов статут, на Общински танцов център и не е част от Детския и младежки център. Промяната е в сила от началото на тази календарна година, като танцовата група е към Община Димитровград и изцяло на общинска издръжка. Така от родителите на участниците в „Галаксико“ не се събира и определената за школите на Детския и младежки център символична такса, поясни ръководителят Тихомир Митев.

Галаксико, Димитровград
Дарик радио-Хасково

Над 70 са децата и младежите, които са част от новото звено, като в състава са също Представителният гвардейски и мажоретният състав на Димитровград, които също ръководи Тихомир Митев.

Галаксико, Димитровград
Дарик радио-Хасково

Днес с програма от 7 балетни изпълнения „Галаксико“ гостува първо в детска градина „Приказка“ и „Осми март“. Утре ще са в „Пролет“, а в сряда- в „Роза“, където ще се съберат и децата от „Йорданка Чанкова“ и „Звънче“. Всяко гостуване завършва с флашмоб, като в танците се включват и възпитаниците на съответното детско заведение. Хореографиите, които показваме, са съобразени с възрастта на децата и се надяваме някои от тях да проявят интерес и за новия творчески сезон да станат част от общинския танцов център, коментира Тихомир Митев. Тези мини концерти са и нашият специален поздрав към най-малките жители на Димитровград за предстоящите Великденски празници, допълни той.

Галаксико, Димитровград
Дарик радио-Хасково

За 20 април, в димитровградския театър, „Галаксико“ готви зрелищен и атрактивен спектакъл с мото „Завръщането“, в който на сцената ще се представят и най-известните и успешни български балетисти, солисти от Държавната опера и балет, старозагорската опера, както и танцови школи от Хасково и Свиленград, съобщи в аванс Тихомир Митев. Чуйте го в приложения файл.