Футболните Давид и Голиат се срещат във В Югоизточна
Футболните Давид и Голиат се срещат във В Югоизточна / DarikNews
Футболните Давид и Голиат се срещат във "В" Югоизточна
26260
Футболните Давид и Голиат се срещат във "В" Югоизточна
  • Футболните Давид и Голиат се срещат във "В" Югоизточна

С изцяло обновен състав днес футболен клуб „Димитровград-1947" г. стартира пролетния сезон в Югоизточна „В" група. Тимът, който завърши предпоследен в групата, ще посрещне в ранния следобед на стадион „Миньор" лидера в класирането „Марица"-Пловдив.

ФК „Димитровград-1947" е и с ново ръководство. Паричните въпроси пое финансовият директор на „Неохим" Тошо Димов, изпълнителен директор на клуба е Иван Генчев, а главен мениджър и старши-треньор на тима- един от успелите в чужбина български треньори Митко Добрев. Воденият от него тим става шампион на Гана, отборът му в Нигерия е вицешампион. Митко Добрев признава, че е отхвърлил предложения от футболни клубове в Нигерия, Унгария и дори Малдивите, за да поеме „Димитровград 1947". Не можах да откажа на Тошо Димов. Все пак, аз съм българин и димитровградчанин, коментира Добрев. Амбициран във футболния сезон, който започва днес за отбора му, да укрепи позициите в Югоизточната „В" група.

С капитанската лента на терена в Димитровград днес се очаква да излезе новото попълнение в тима- известният пловдивски нападател Петър Станев-Царицата, бивш футболист на ЦСКА. 33-годишният Пепи Станев е класен играч, първият бял европеец във Висшата лига на Нигерия, представя го старшията Митко Добрев.

Сред изненадите през този футболен сезон се очаква да бъде нигерийският футболист Смарт, който по-късно ще попълни състава на „Димитровград-1947".  Още едно чуждестранно попълнение в обновения състав на димитровградския отбор е американецът Джейк Хеленкамп, играл в университетското първенство на родната си страна. 24-годишният Джейк излиза на футболното игрище, като халф. В Димитровград той пристигна, като доброволец от Корпуса на мира и води курс по английски език. От футболните му умения е доволен и треньорът на тима Христо Димитров.

След интензивни зимни тренировки и поредица приятелски срещи преди първия мач от пролетния сезон, старши-треньорът Митко Добрев приложи през седмицата доста нетрадиционна форма на тимбилдинг- заведе ги под строй на театър. Жълто-сините искрено се смяха на комедията „Натрапникът", с която на димитровградска сцена гостува тимът на Държавния сатиричен театър. Че това няма да е първото и последно подобно посещение, обеща Митко Добрев. В звуковия файл чуйте защо е избрал театъра за сплотяване на футболните редици, както и почитатели ли са на Мелпомена Пепи Станев-Царицата и треньорът Христо Димитров.