Екогласност чака БСП до петък
Екогласност чака БСП до петък / netinfo
До петък „Екогласност” очаква от БСП-Хасково окончателен отговор на предложението си за предизборна коалиция. Подкрепа за кандидатурата на Георги Иванов за трети мандат, подкрепа за няколко номинирани от „Екогласност” кандидати за селски кметове и трима представители на еколозите, потребителите и пенсионерите сред първите 6 кандидати в обща съветническа листа, са условията за споразумение, поставени от „Екогласност”.

Ако до петък БСП-Хасково не ги приеме, автоматично става един от основните ни опоненти в предстоящия вот, заяви днес лидерът на еколозите Емил Георгиев. В такъв случай „Екогласност” ще се яви на изборите в Хасково в коалиция „Патриотично-екологичен съюз”. Председателят на еколозите Емил Георгиев, Даниел Гаргов, като представител на потребителите, председателят на Обединения съюз на пенсионерите Стойка Митева и директорът на Гимназията по лека промишленост Росица Иванова ще бъдат на първите четири места в партиотично-екологичната съветническа листа.

Заради бездушието на сегашното общинско ръководство към проблемите с питейната вода, сметоизвозването и бездомните кучета, „Екогласност” ще издигне самостоятелен кандидат за кмет в Симеоновград, анонсира Емил Георгиев днес. Все още се очаква отговор на предложението за предизбоно партньорство и от социалистите в Димитровград.

Вероятно на 5 септември БСП и „Екогласност” ще подпишат споразумение за сътрудничество в местния вот на национално ниво, съобщи още Емил Георгиев.