Георги Стайков поема общинските "Приходи" в Димитровград
Георги Стайков поема общинските "Приходи" в Димитровград / DarikNews
Виртуален пос терминал, чрез който могат да бъдат плащани местни данъци и такси в община Димитровград работи вече на официалния й сайт. Това съобщи на пресконференция днес началникът на отдел „Приходи“ Георги Стайков.

Системата работи тестово от 5 май, като осигурява възможност на този етап от всяка една точка на страната гражданите да могат да проверят и плащат задълженията си към община Димитровград. За целта е необходимо да въведат ЕГН, както и да притежават Visa или Mastercard. В момента се работи и за осигуряване на възможност за електронни плащания от чужбина, уточни Стайков.

От началото на тази година местни данъци и такси към община Димитровград могат да бъдат плащани и във всички клонове на „Български пощи“, засега на територията на общината с тенденция в близките месеци това да е възможно и от всички краища на страната. Това е улеснение най-вече за хората от селата, които спестяват идването си до отдел „Приходи“, като много от тях се възползват вече от тази възможност, коментира Георги Стайков.

Запазват се също плащанията на каса или чрез пос терминал в отдел „Приходи“.