Държавата съучастник в убийствата по пътищата
Държавата съучастник в убийствата по пътищата / netinfo

През последните две години и налице тенденция за намаляване броя на катастрофите с убити и ранени граждани в хасковска област.

През миналата година по пътищата тук са загинали 38 души, а 205 са били ранени. 13 са тежките катастрофи с деца, като едно дете е убито и 13 са ранени. Само за миналата година органите на реда са наложили над 16 200 акта.

Това отчетоха от КАТ по време на дискусия за набелязване на мерки за безопасността на пътя и за ограничаване на жертвите от катастрофи.

В срещата водена от зам.областния управител Велин Балкански, участва и председателя на местната структура на съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Валентин Пашов.

Той представи предложения за ефективни промени свързани основно с начините на обучение, както и квалификацията на самите преподаватели.

Според него държавните институции са съучастници в убийствата по пътищата, тъй като не могат да спрат така наречените оборотни школи за автообучение. Това според Пашов може да стане само с приемането на закон за браншовите организации.