Дърво с име Десислава засадиха вазовци в Лисабон
Дърво с име Десислава засадиха вазовци в Лисабон / netinfo

Свое проучване за ролята на половете в семейството, отглеждането и възпитанието на децата представиха в Лисабон, Португалия, възпитаници на димитровградската природоматематическа гимназия „Иван Вазов”. Форумът бе част от четвъртата работна среща по проект „Неравенствата между половете”, в който училището участва заедно с представители на домакините, на Италия, Испания, Турция, Гърция и Румъния.

Дърво с име Десислава засадиха вазовци в Лисабон
netinfo

С анкета, проведена с 1050 граждани по отношение ангажираността на мъжете и на жените към проблемите на семейството и специален филм по темата, който проследява възгледите на три различни поколения за разпределяне на семейните задължения се включи екипът на ПМГ „Вазов”. В него участват гимназистите от IX и X клас: Петър Атанасов, Даниел Господинов, Мариела Драголова и Емилия Георгиева. Ръководители на групата са: директорът Илияна Славова, помощникът й Румяна Лозева и преподавателите Живко Желев и Диана Бонева.

След работните срещи представителите на всяка държава засадиха дръвчета, които носят имена на жени. За българското дърво избрахме името Десислава – старобългарско име, което означава „търся, намирам, слава“, разказаха участниците.

Дърво с име Десислава засадиха вазовци в Лисабон
netinfo

Запознахме се с културата, бита и съвременния начин на живот в Португалия. Общуването на нашите ученици с връстниците им от различни европейски страни обогати духовните им хоризонти и разшири кръгозора им, коментираха от преподавателския екип.

Следващата работна среща по проекта ще бъде в Димитровград, през октомври следващата учебна година, а домакини ще са учениците и учителите от ПМГ „Иван Вазов”.