Две момичета катастрофираха с мотопед
Две момичета катастрофираха с мотопед / netinfo

Две момичета на 13 и 14 години са посдтрадали леко при пътен инцидент станал в харманлийското село Бисер, съобщават от полицията. По-голямото момиче подкарало мотопед. Поради несъобразена със състоянието на пътя скорост, при наличие на пясък, при ляв завой е загубила контрол над управлението и се е ударила в парапет на хранителен магазин.

От удара неправоспособното момиче е с охлузване на дясно коляно и временно разстройство на съзнанието. От пътния инцидент е пострадала и возещата се отзад на мотопеда 13-годишна девойка от селото, която е с контузия на носа и временно разстройство на съзнанието. Момичетата са настанени в МБАЛ-Харманли без опасност за живота. Водачката и пътничката не са използвали предпазни каски, допълват от полицията.

От ОДП-Хасково съобщават и за трима задържани пияни шофьори. Двама от тях са заловени в Свиленград, с 1,2 промила алкохол в кръвта. За тях е установено и, че управляват колите си без свидетелство за правоуправление след влезли в сила наказателни постановления за едногодишен срок. Другият заловен е от Димитровтград, но е хванат от симеоновградските полицаи. При него са установени 1,37 промила алкохол в кръвта. Задържан е до 24 часа.