ПМГ "Иван Вазов", Димитровград
ПМГ "Иван Вазов", Димитровград / ПМГ "Иван Вазов", Димитровград
Двама от младши посланиците на Европейския парламент от димитровградската  ПМГ „Иван Вазов“ – Микаела и Кирил от Х „а“ клас спечелиха първи места в Националната конференция – състезание на училищата посланици на ЕП. В състезателната част младши посланици от различни точки на страната защитаваха предварително класираните си творби. Вазовци спечелиха две от петте награди, информират от гимназията.

Кирил заслужи първо място за своята рисунка „Фалшивите новини не са за мен“ в общия раздел „Рисунка, плакат, колаж, фотография“. Микаела също извоюва първо място  в категория „Проект“ с разказа за съвместната си работа в екип с други трима младши посланици: Валентина, Константина и Мария от ХІ „а“ клас по темата „Медийната ми грамотност победи фалшивите новини“.

ПМГ "Иван Вазов", Димитровград
ПМГ "Иван Вазов", Димитровград

Сред членовете на журито бяха ръководителят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев и българският евродепутат Светослав Малинов.

Преди състезанието се проведе конференцията на младшите посланици, водена от комисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел.
Сред обсъжданите теми бяха „хигиенните навици“ в онлайн пространството, борбата с фалшивите новини, авторското право и съпричастността на младите хора към европейските проблеми. Конференцията отбеляза финала на Европейската седмица на медийната грамотност.