полиция нощ
полиция нощ / ThinkStock/Getty Images
Двама маскирани пребиха възрастно семейство, търсели пари
93423
Двама маскирани пребиха възрастно семейство, търсели пари
  • Двама маскирани пребиха възрастно семейство, търсели пари
Маскирани мъже нападнаха възрастно семейство в димитровградското село Злато поле. Похитителите завързали съпрузите с тиксо, били ги с юмруци и след това им задигнали златни накити и 1500 евро.
 
Жената сама се освободила и телефонирала на дъщеря си, която пък известила полицията. 42-годишната жена се обадила на полицията в Димитровград снощи около 21.50 часа. Съобщила, че около 21 часа в къщата на родителите й в село Злато поле е осъществен грабеж.

Трима мъже пребиха до безпомощност възрастно семейство в дома им

Пострадалите са мъж на 66 години и съпругата му на 65 години. Сигнал за жестокото нападение над тях е подала дъщеря ми.

На място незабавно е изпратена оперативна група. Възрастните хора обяснили, че били нападнати от двама маскирани мъже. Нападателите отключили дворната врата и през незаключената входна врата проникнали в къщата. Завързали бай Добри по прякор Пилчаря и съпругата му Любка Пенева с тиксо и им нанесли побой с юмруци, за да кажат къде са парите и ценностите им. Впоследствие преровили къщата и намерили около 60 грама златни накити и 1500 евро и избягали в неизвестна посока.

Жената успяла сама да се освободи и позвънила на дъщеря си. По описание на потърпевшите, нападателите са високи около 1,70-1,80 см, облечени в черни панталони и якета, с раници на гърба. Описали ги с мургава кожа и говорещи на български и ромски език, с черни маски на главите. От боя жената е със счупен зъб, а мъжът - с два разклатени зъба. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, съобщава то полицията. 

Пребиха възрастно семейство, извършителят е задържан

Пред Дарик кметът на селото Иван Иванов заяви, че това е първи такъв случай в селото. Пострадалите живеят сами. Според кметът нападателите не са от Злато поле.

В момента криминалистите не изключват нито една версия.