Другарски съд за побойника Димо
Другарски съд за побойника Димо / netinfo
Педагогически съвет ще решава съдбата на десетокласника Димо, който вчера преби съученик в училище “Васил Левски”- Хасково. Освен учители, родители и представители на инспектората по образование, на срещата ще влязат и ученици- свидетели на случката. Те настояват за изключване на Димо от училище и са готови да съставят подписка, подкрепяща искането.

Момчето е било изключено от Професионалната гимназия по механо и електротехника заради множество отсъствия. Няма подобни прояви на побойник, които да са отразени в училищното му досие и да са станали повод за преместването. Въпреки това във "Васил Левски" се говори, че е имало подобни инциденти, като при един от последните Димо провесил от прозореца на предишното си училище свой съученик.

Детска педагогическа стая е установила, че тинейджърът живее без родителски надзор, майка му и баща му са разведени, за него се грижи единствено баба му. Според експертите изключването е най-лесната форма на наказание, но едва ли би била ефикасна за поправяне на поведението му.

Решението за това ще бъде взето на педагогическия съвет от 14.30 часа днес.

Припомням, без конкретен повод за свада, при разминаване в училищния коридор десетокласникът удари с юмрук свой връстник, при което му нанесе травма на главата и комоцио. След инцидента побойникът избяга, а раненият младеж бе отведен в болница и настанен за лечение. Състоянието му е нормално и позволява свиждане, каквото в късния следобед му подготвят два класа негови съученици.