Дрифт шоу, паметна плоча, изложба и Валя Балканска за празника на Димитровград
Дрифт шоу, паметна плоча, изложба и Валя Балканска за празника на Димитровград / Darik News, архив

Паметна плоча на загиналите във войните от Димитровград ще бъде открита в 10.30 ч. днес на площада пред Историческия музей и ГБ "П.Пенев". Тя е изработена от скулптора Гроздан Грозев.

Програмата за празника на Димитровград- 2 септември, продължава от  17.30 ч. с дрифт шоу - зрелищно управление на автомобили, на кръговото пред спортна зала „Младост"- инициатива, която за първи път се прави в града, уточняват от общината.

Турнирът по футбол на малки врати е от 18 ч. на стадион „Раковски". Половин час по-късно- в 18.30 ч., в градската галерия „Петко Чурчулиев” ще бъде открита изложбата на Павлина Копано „Пътешествия на мисълта. Структури от хартия".

Дрифт шоу паметна плоча изложба и Валя Балканска за празника на Димитровград
netinfo

Талантливата художничка в продължение на няколко години бе преподавател по изобразително изкуство в специализираните паралелки по рисуване на местното училище „Васил Левски”. От 2008 година живее и работи в Истанбул. Днес ще покаже най-новите си творби, разказват от галерията.

 

В 19.00 ч. на централната алея „България” концерт ще има Забавно-духов оркестър – Димитровград. От 20.30ч., на площада пред общината, е кулминацията на вечерта- концерт на ансамбъл „Родопа" със специалното участие на Валя Балканска.