Дянков: И европейските чиновници грешат
Дянков: И европейските чиновници грешат / netinfo
Дянков: И европейските чиновници грешат
60347
Дянков: И европейските чиновници грешат
  • Дянков: И европейските чиновници грешат

И европейските чиновници грешат. Това бе коментарът на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков по повод официалната позиция на Европейската комисия, която гласи, че липсата на коледни добавки към пенсионерите няма нищо общо с европейските плащания. Симеон Дянков коментира и изявлението на лидера на БСП Сергей Станишев да даде следколедни бонуси на пенсионерите с ироничното „Прощавам му за невежеството". На въпроса дали бонуси все пак ще има, отговорът на финансовия министър бе: „Спазваме стриктно Закона за бюджета".

По повод фалшивите дипломи на митничари Дянков коментира, че те не касаят единствено Свиленград и текат проверки, като близо 250 митнически служители вече са извън системата. Продължават проверките за истинността на дипломите на още 250. Някои са придобили магистърска степен преди бакалавърска, други са завършили в екзотични страни като Катар, трети - в Украйна и Молдова, което е доста съмнително, коментира министър Дянков.

Дянков И европейските чиновници грешат
netinfo

Вицепремиерът инспектира днес дейностите по цялостната рехабилитация на ГКПП - Капитан Андреево и строителните работи по изграждането на 3,4 км път към граничния пункт - част от автомагистрала „Марица". Министерството на финансите е възложител на строителството в изпълнение на „Втори проект за улесняване на търговията и транспорта". Мащабната реконструкция е на стойност 52 милиона евро, като 39,5 милиона финансира Международната банка за възстановяване и развитие, а 13 са съфинансиране от държавния бюджет. Изграждат се двойно повече платна на входа и изхода, нова сграда за митничарите, здравен и противопожарен пункт, за да отговаря граничният пункт на стандартите като външна граница на Европейския съюз.

 

Рехабилитационните дейности се изпълняват на два етапа, като е съобразена сезонността на трафика при условие на непрекъсната работа на пункта. След завършване на строителните работи, ГКПП-то заедно с връзката с АМ „Марица" ще осигури по-добри условия за работа, улеснено преминаване за търговския и частен трафик, както и увеличаване на пропускателните му възможности. Дянков бе категоричен, че строителството на магистралата ще приключи в срок, като проблемни са единствено 300 метра преди пункта "Капитан Андреево" заради археологическите разкопки, които текат там, но следващата седмица предстои подписването на договор и и се надява изследователските екипи да приключат работа до средата на месец март.

Тази и следващата година ще продължат и противошапните мерки по границата с Турция, както и таксата за дезинсекция, предвид поетите от страната ни ангажименти пред ЕК, каза още министър Дянков.