ДПС спечели евроизборите в региона
ДПС спечели евроизборите в региона / netinfo
С резултат от 23,35 % Движението за права и свободи спечели в хасковски регион изборите за български представители в Европейския парламент. За ДПС са гласували 18 267 изибиратели. С втори резултат е партия ГЕРБ , която получи подкрепата на 22,71% от гласовете на хасковските избиратели. Трета е Платформа европейски социалисти. За листата на лявата коалиция в областта са гласували 20,28 на сто от избирателите. ”Атака” е получила 16,90 на сто от действителните гласове. С 5,13% резултат от евровота пета политическа сила в хасковски регион е НДСВ. Всички останали партии и независими кандидати, участвали в изборите за Европейски парламент, са подкрепени от под 4 % от хасковските избиратели.

Данните са при 100% обработени протоколи на секционните избирателни комисии, които на територията на областта бяха 470. 33,73 на сто е средната избирателна активност. 99,2 е процентът на действителните гласове.

9 650 от хасковските избиратели са гласували преференциално. Най-висока персонална подкрепа в региона са получили Стефан Софиянски, Константин Тренчев, Петър Стоянов, Александър Каракачанов, Васил Сотиров и Янка Такева.