Достъпът на граждани до държавните служби в Хасково ще бъде улеснен
Достъпът на граждани до държавните служби в Хасково ще бъде улеснен / netinfo
Сградата на площад “Свобода” в Хасково, в която работят държавните институции, ще бъде реконструирана и ще се улесни достъпът на граждани до службите в нея, съобщи областният управител Райна Йовчева. На първия етаж ще бъдат кабинетите на социалните служби, на втория ще работят службите, от които гражданите най-често търсят услуги, обясни губернаторът. След продължителна процедура сградата, която беше общинска, вече е държавна собственост.

Днес Райна Йовчева представи отчет за третата година на поста областен управител. Подобряването на комуникацията между институциите остава приоритет в бъдещата й работа. Ще продължат и разговорите с новия министър на отбраната за съдбата на военните имоти. За част от имотите в Хасково е бил обявен търг, на който обаче не са се явили кандидати, стана ясно днес.

Следващата седмица на среща между ръководствата на “Ситигаз” и общините Хасково и Димитровград ще бъдат разгледани проектите за газификация, които вече са готови за съгласуване, съобщи още Райна Йовчева.