Днес решават за такса смет в Хасково
Днес решават за такса смет в Хасково / netinfo

40-тото си редовно заседание ще проведе днес Хасковският общински съвет. В докладна записка кметът на Общината Георги Иванов предлага плащането на такса битови отпадъци за 2011 година да става на две равни вноски, паралелно с данъка върху недвижимите имоти, като първата вноска да бъде внасяна до 30 юни, а втората - до 30 октомври. В друга докладна се предлага Общинският съвет да определи отстъпка от 5 на сто на граждани и фирми, предплатили годишния размер на такса битови отпадъци в периода от 1 март до 30 април.

В бюджета на Общината да бъдат предвидени 42 000 лв. за закупуване на ваксина против хепатит А, е друго от предложенията, които ще бъдат гледани на днешната сесия. Очаква се да постъпи и извънредна докладна от група съветници с предложение такса битови отпадъци на бъде намалена наполовина.

Общо 21 точки съдържа дневният ред на сесията. Сред тях са още предложение за втора корекция на плана за разпределение на капиталовите разходи на Общината за 2010 година и определяне размера на дължим туристически данък.