Днес е юбилейният маратон Хасково-Минерални бани. 19 в конкурса за красиво тяло
Днес е юбилейният маратон Хасково-Минерални бани. 19 в конкурса за красиво тяло / Darik News, архив

С 20-я юбилеен мини-маратон с маршрут Хасково – Минерални бани, който ще стартира в 9.30 ч. от областния град, стартира днес вторият ден от празникът на община Минерални бани. Още преди маратонците да са финиширали, ще продължи и конкурсът за песни и танци „Фолклор от извора”, който започна вчера в Летния театър. Днес обаче сцената му е с нова тематична украса. Вчера акцент в нея бе минералната вода, докато днес преобладават цветовете на българското знаме- бяло, зелено и червено.

Точно в 12 ч., на паркинга пред общината, ще се проведе ретро-парад за автомобили. Не по-малко атрактивен ще е и вече традиционният конкурс за красиво и хармонично тяло, насрочен за 13,00 часа на басейн „Дейзи”. За участие в него до днес са се записали 19- 8 момичета и 11 момчета. Още двама-трима се чудят дали да се включат, разказаха организаторите. Конкурсът ще премине в два тура- по бански костюми и в лятно ежедневно облекло с атрактивни аксесоари- шапки, гердани, чанти. Дефилето им ще оценяват както журито, така и публиката, която ще избере своите двама любимци. Председател на 3-членната конкурсна комисия е юристът на общинската администрация в Минерални бани Петя Григорова, която преди години е била Мис Хасково.

 

От 14,00 до 17,00 часа в Летния театър продължава конкурсът за песни и танци „Фолклор от извора”. В 17,00 часа на сцената ще се качи групата за стари градски песни при НЧ „Родопска искра” от град Ардино. В 18,00 часа ще започне награждаването на лауреатите от фолклорния конкурс и ретро-парада. В 19,00 часа ще се представи димитровградският денс център „Галаксико”. Финалът на празниците е с оркестър „Марица” и заря.