Димитровградчани от Тракия атакуват финала на Надиграй ме с бучимиш
Димитровградчани от Тракия атакуват финала на Надиграй ме с бучимиш / netinfo

 

За участие във финалния кръг на телевизионното предаване „Надиграй ме" в студиото в София отпътува рано тази сутрин групата за народни хора „Тракия 1" с ръководител Ирина Костадинова. Правото на участие във финала, който е тази вечер, те си осигуриха, като първоначално пребориха конкуренцията на още три любителски състава в Димитровград, а след това в студиото бяха по-добри от победителя за Хасково- „Любители на фолклора".

Разчитаме на добрата подготовка. Тренирахме две седмици. Пак ще заложим и на шоуто- различното и оригинално представяне, коментира Ирина Костадинова. Най-вече- ще танцуваме от цялата си душа за хората, които ни оказаха невероятна подкрепа и ще разчитаме на такава от целия регион Тракия, който всъщност представяме, каза още тя.

Димитровградчани от "Тракия" атакуват финала на "Надиграй ме" с бучимиш
netinfo

В студиото тази вечер димитровградските танцьори ще подкрепи лично кметът на общината Иво Димов. През деня с тях ще се срещне и председателят на местния парламент Стефан Димитров, за да им засвидетелства своята и на съветниците подкрепа. Пътуването и престоят в София на групата за народни хора „Тракия" са финансирани изцяло от общината, която пое всички разходи за участието в предаването, разказа Ирина Костадинова.

За голямата награда във втория сезон на танцовото шоу „Надиграй ме" ще се състезават 7 танцови клуба- от Димитровград, Дупница, Панагюрище, Плевен, Силистра, Смолян и Ямбол. В продължение на 7 седмици в кастингите участваха 14 любителски клуба за народни хора.

Димитровградчани от "Тракия" атакуват финала на "Надиграй ме" с бучимиш
netinfo

С 8 танцьори и един в резерв ще се представи на финала тази вечер димитровградският състав „Тракия". В първия кръг на надиграването всеки ще покаже хоро от региона си. Димитровградчани са избрали танца бучимиш. След края на този кръг, два от отборите, събрали най-малък зрителски вот, ще отпаднат. Останалите ще покажат във втория разучаване на поставена комбинация, като условието е танцьорите да са по трима от отбор. Двата с най-малък зрителски вот ще отпаднат и така за третия и четвърти кръг остават трите отбора-финалисти. В третия те ще танцуват ръченица по двойки. Подготвили сме отново нещо оригинално, различно и интересно, издаде в аванс Ирина Костадинова. В четвъртия кръг само 1 танцьор ще представя тима си и ще играе това, което засвири оркестърът.

Победителите ще бъдат определени единствено чрез sms- гласуване и положителен вот. Журито в студиото ще коментира изпълненията на участниците, но без  да дава оценки. Всички, които искат да подкрепят любимия си отбор, трябва да гласуват за него с цифрата, определена за всеки отделен град, а клубът, събрал най-висока зрителска оценка ще стане и победител във фолклорното шоу на България. Едноседмична почивка в спа хотел в град Мелник е голямата награда. Уикенд за двама на полуостров Халкидики - Ситония е предвиден за един от зрителите, гласували по време на предаванията.