Димитровград става българския Холивуд?
Димитровград става българския Холивуд? / DarikNews
Димитровград става българския Холивуд?
81499
Димитровград става българския Холивуд?
  • Димитровград става българския Холивуд?

Димитровград става българският Холивуд. Филмовият продуцент Дейвид Варод обяви на пресконференция в общината, съвместно с кмета Иво Димов инвестиционното си намерение да построи най-голямото в страната филмово студио, оборудвано с най-новите и модерни технологии. Продължават преговорите с негови европейски партньори, основно от Германия, които ще участват в реализирането на проекта. По думите му реалистичният срок той да се случи е средата на идната година. Минимум 2 000 добре заплатени работни места ще бъдат открити, коментира днес Дейвид Варод. Паралелно с изграждането на студията, ще бъде открита и академия, в която да се обучават необходимите за работата й кадри.

Димитровград става българския Холивуд
netinfo

Дейвид Варод е димитровградски зет и това е една от причините да избере града- тук е родена съпругата му Татяна, която го придружаваше на пресконференцията в общината днес. Другата причина е логистична- новата магистрала и близостта с Турция и Гърция. Третият му аргумент е подкрепата от кмета на общината Иво Димов и тази от най-високо държавно ниво, посочи филмовият продуцент. Имам собствена международна продуцентска фирма, за 10 години имам 200 филма, екипът ми винаги и получавал добри възнаграждения и тук също ще бъде така, коментира още Дейвид Варод. Той посочи, че към момента е обвързан с няколко филмови проекти в Европа, като основен партньор е Германия. Един от немските партньори разполага с уникална за света технология и се опитвам да ги убедя студиото тук да бъде техен филиал, разказа той.

Днес нито Дейвид Варод, нито кметът Иво Димов пожелаха да се ангажират с конкретни параметри- какъв е размерът на очакваната инвестиция и на какъв терен ще се реализира. Така или иначе това решение ще вземе следващият общински съвет, може би в самото начало на мандата, тъй като сега Дейвид заминава за последни преговори с европейските си партньори и ще се върне в края на месеца, каза кметът Иво Димов. Обсъждат се няколко общински терена, подходящи за филмово студио, като е готово и идейното инвестиционно предложение, увери той.

Ако успеем да реализираме тази идея, Димитровград ще стане световно известен и тя би спомогнала за развитието на целия район, посочи още Дейвид Варод днес. Чуйте кмета Иво Димов и Дейвид Варод в приложения файл.