Димитровград, багер
Димитровград, багер / Дарик радио, Хасково
Димитровград с нов багер и вишка
93868
Димитровград с нов багер и вишка
  • Димитровград с нов багер и вишка
С чисто нов багер и вишка втора употреба внос от Германия е от днес общинското „Благоустрояване“ в Димитровград. Двете машини представи кметът Иво Димов, а възможностите им бяха демонстрирани днес, зад сградата на администрацията.
 
Багерът е на стойност 123 000 лева без ДДС и е произведен 2017 г. Има всички възможни екстри, включително автоматична скоростна кутия, джойстици за управление и др. Гаранцията е 1 година с възможност да се увеличи до 4, обясни кметът Иво Димов. Костваше ни 2 години, за да постигнем такава цена и плащане на два транша, предвид екстрите, които машината има, коментира той. Първото плащане на стойност 80 000 лева ще е тази година, останалата сума-догодина, уточни Иво Димов.
 
Според управителя на общинското „Благоустрояване“ Тихомир Гочев за регистрирането и застраховането на новата машина ще са необходими до две седмици, след което тя реално ще влезе в действие. Идеята е старият багер на предприятието да се използва за ремонти в малките населени места на общината, а новият- в града.
 
Като полезна придобивка определи кметът Иво Димов и вишката със 17-метрова стрела, с каквато до момента предприятието не е разполагало. Употребяваната машина е купена за 30 хил. лева без ДДС и е внос от Германия. Досега „Благоустрояване“ не разполагаше с вишка и се налагаше да търсим от външни фирми, обясни още димитровградският кмет. Той припомни, че от тази година общинското предприятие вече разполага и с машина за вибропресовани плочки.