Димитровград готви Социално включване за 1700 деца
Димитровград готви Социално включване за 1700 деца / DarikNews
Димитровград готви "Социално включване" за 1 700 деца
35572
Димитровград готви "Социално включване" за 1 700 деца
Димитровград готви "Социално включване" за 1 700 деца
  • Димитровград готви "Социално включване" за 1 700 деца
  • Димитровград готви "Социално включване" за 1 700 деца

Проект за социално включване представи снощи на обществено обсъждане община Димитровград. До 1,2 млн. лв. ще бъде стойността му, съобщи зам.-кметът Росен Кузев. Разработката е насочена към най-бедните деца на възраст от 0 до 7 г. и техните семейства, като предвижда обучения, консултации със специалисти, които ще пътуват в мобилни групи по места и ще посещават домовете на тези хора, обясни директорът "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева.

Проектът цели и превенция на изоставянето на деца от техните семейства, осигуряване на равен старт за тези, на които предстои да бъдат първокласници, както и работа с деца с увреждания. Център за ранна интервенция за тях е предвиден в дейностите, като идеята е той да се помещава в бившата "Марбас болница" и да е във връзка със съществуващия там Дневен център за деца с увреждания, който не обхваща тази възрастова група.

Различните мерки по проекта, чиято продължителност е две години, са насочени към 1700 деца в община Димитровград, като разработката ще осигури заетост и на близо 20 специалисти, информират от общината. Искаме да предложим такива социални услуги, които да осигурят устойчивост на проекта, като впоследствие се финансират от държавата, коментира по време на обсъждането кметът Стефан Димитров.

За конкретните цели, дейности и мерки по проекта в звуковия файл чуйте Милена Тодева, Галина Пенева и кмета Стефан Димитров.