Детско отделение с нова млечна кухня
Детско отделение с нова млечна кухня / netinfo

Нова млечна кухня функционира от няколко дни в детското отделение на МБАЛ-Хасково. На помещенията, в които ще се доставя и разпределя храната за малките пациенти е направен освежителен ремонт, възстановени са плотовете и мебелите в тях. Преди храната се раздаваше на 1 етаж, там където сега има детска занималня. Ремонтът в отделението тече поетапно. 3 стаи са наново боядисани, подменени са кушетките за най-малките пациенти.

Детско отделение с нова млечна кухня
netinfo

До месец се очаква да приключи ремонтът в урологичното отделение. Там вече са изградени 7 чисто нови стаи, със самостоятелен санитарен възел в тях. В хирургично отделение пък вече работи клетъчна система за пожароизвестяване. Подовата настилка в цялото отделение е подменена, всички стаи са пребоядисани. Стаите в интензивния сектор там също са ремонтирани, с нови легла.

Предстои да започне поетапен ремонт на микробиологията, както и на медицинския център, съобщи пред Дарик шефът на МБАЛ-Хасково д-р Славчо Близнаков. Той припомни, че всичко което се прави е с пари на болницата, като вече има новосъздаден отдел "Поддръжка на сграден фонд". Към него са зачислени двама работници. Болницата е погасила и немалка част от дълговете си. От почти 7 млн.лв. те вече са намалени на около 5 млн.лв, съобщи д-р Близнаков.