Хасково, детски градини
Хасково, детски градини / Община Хасково

В момента се извършват ремонтите на четири детски градини в Хасково по ОП „Региони в растеж”. В едната градина се планира да бъде възстановен басейнът. Става въпрос за детска градина, „Елхица”. Тя се намира в центъра, зад сградата на общинската администрация. Градината разполага с вътрешен басейн, който обаче от дълги години не функционира. Предвижда се той да бъде ремонтиран и отново да влезе в експлоатация.

8 фирми вече са подали оферти за доставка на обзавеждане на четирите детски градини, всяка от които е с по две сгради. Днес комисия започна проверка на подадените документи по обявената обществена поръчка.Седем от фирмите кандидатстват и по четирите от обявените обособени позиции, една е подала само за една позиция.Предстои проверка на внесените за търга документи, следва техническа оценка и отваряне на ценовите оферти на участниците в търга. Припомняме, че община Хасково обяви обществена поръчка за доставка на оборудване по 4 обособени позиции:

Обособена позиция 1: ДГ №15 „Слънце“;

Обособена позиция 2: ДГ №19 "Щурче";

Обособена позиция 3: ДГ №11 „Елхица“;

Обособена позиция 4: ДГ №20 „Весели очички“.

Вида и броя на мебелите е по заявка от директорите на детските градини. Закупуването им ще е със собствени средства на общината. В момента децата ползват легла и шкафчета от 1965 година. Най-новите, които ще бъдат сменени са от 1982 година. До сега са правени малки частични подмени на оборудването с помощта на родителските настоятелства.

Мебелите са за детските градини, където сега текат ремонти по ОП „Региони в растеж“. Предметът  на поръчката обхваща обзавеждане на спални помещения, занимални и кътове за игра. 

Максималната стойност на поръчката не може да надвишава: 259 528,50 лв без ДДС, разпределени както следва: за : ДГ №15 „Слънце“ – 70 763,00 лв.,

ДГ №19 "Щурче" – 56 760,00 лв., ДГ №11 „Елхица“ – 75 445,00 лв. и за ДГ  ДГ 20 „Весели очички“- 56 560,50 лв.