Детска програма Барбулино стартира в димитровградския театър
Детска програма Барбулино стартира в димитровградския театър / DarikNews

Специална програма за деца, наречена „Барбулино”, стартира от септември димитровградският общински театър „Апостол Карамитев”. Тя е част от проявите, посветени на 60-годишнината му и ще продължи до края на годината, съобщи на пресконференция днес директорът Тодор Боянов.

Първото представление е планирано за 21 септември, когато ще се играе „Малката елфа”. На 28 септември ще гостува „Барон фон Мюнхаузен”. По две месечно са предвидените детски постановки в димитровградския театър, в съботен ден, от 11 ч., като цената на билетите ще е 4 лв., а при два закупени билета- общо 6 лв., обясни Боянов.

Детска програма "Барбулино" стартира в димитровградския театър
netinfo

На наша сцена ще бъдат представени образци на куклени и детски драматични представления, като сме дали предимство на класически произведения и приказки. Всички те са от репертоара на старозагорския куклен театър и са отличавани в различни фестивали и конкурси. Целта на тази програма, насочена към най-малките, е да възпита у тях вкус към театралното изкуство и зрителска култура, коментира той. Затова сме заложили на постановки с богати изразни средства, с интересни и различни кукли, като идеята ни е заедно със салонния персонал от нашия театър да превърнем гостуването на децата в истински празник за тях. Затова сме подготвили и много изненади, каза още Тодор Боянов.

 

През октомври ще се играят „Пепеляшка” и „Красавицата и Звярът”, през ноември- „Който не работи не трябва да яде” и „Неродена мома”, а през декември „Вълшебникът от Оз” и коледен спектакъл. В процес на уточняване е и гостуването на театрални постановки в детските градини от община Димитровград, издаде в аванс директорът на ОДТ „Апостол Карамитев” Тодор Боянов.