/ Снимка: Дарик, архив
Малолетен водач е направил опит да избяга от проверка. Снощи в 20:30 часа в с.Горски извор, униформени полицаи от РУ-Димитровград са предприели спиране на мотопед, на който се возили 2 деца. Хлапетата не спрели на подадения сигнал със стоп палка, а също и на последващите звуков и светлинен сигнал от последвалите ги със служебната кола полицаи и продължили по улиците на селото.

Взеха книжките на 29 души в Хасковско

На улица „Светлина“, мотопедът поднесъл от пясъка по настилката и момчетата паднали от него. Водачът на 13 г. и 12-годишният му спътник са без наранявания. Оказало се, че мотопедът е нерегистриран по надлежния ред. Децата са отведени в управлението и са уведомени родителите им.

Хванаха любимчанин без книжка, а в Хасково пиян водач

В хасковското управление също е стартирало бързо производство срещу 17-годишен тийнейджър, хванат да управлява АТВ по улиците на областния град без да притежава свидетелство за правоуправление. Возилото било без регистрационна табела и нерегистрирано по законовия ред.

Също без документи и регистрация се оказал и малогабаритен колесен трактор, спрян за проверка от служители на РУ Ивайловград вчера. Управляващият го 52-годишен мъж от с.Свирачи не бил го регистрирал по установения ред.