Ден на предизвикателството
Ден на предизвикателството / Община Димитровград
За 27 пореден път Национална кампания Световен ден на предизвикателството организира Българската асоциация „Спорт за всички” с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. Със съдействието на община Димитровград по този повод днес от 16ч. на спортен комплекс „Раковски” и спортната площадка на ПЕГ „Д-р Иван Богоров” към инициативата могат да се включат всички, които желаят, информират от димитровградската администрация.
 
Денят на предизвикателството е проява от програмата на международната асоциация и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020” на Българска асоциация спорт за всички и е посветен на 17 май - Ден на българския спорт.

Националната кампания Ден на предизвикателството 2019 цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от физическите възможности. Това могат да бъдат обиколки на стадиона, участие в общинските турнири по футбол и стрийтбол, тренировка на откритата фитнес площадка или в предпочитан спортен клуб. Могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови, социални, целеви групи и хора в неравностойно положение, коментират от димитровградската администрация.