Дефиле на професиите в хасковското СОУ Васил Левски
Дефиле на професиите в хасковското СОУ Васил Левски / Дарик радио-Хасково

В дефиле на професиите се включиха днес петокласниците от хасковското СОУ „Васил Левски”. То бе част от програмата „В света на професиите“, по която училището си партнира с Центъра за кариерно ориентиране. „Всяко дете има мечтана професия и нашата работа е да помогнем в избора на подходящата, коментира ръководителят му Таня Христова.

Петокласниците сами избраха кои професии да представят в дефилето, като облекат и съответните костюми. Оказа се, че предпочитани са професията на лекар, полицай, пожарникар. Георги Василев облече съдийска тога и се закани да е справедлив в решенията си, като се базира на доказателства, а не на емоции и да изпрати в затвора всички престъпници.

Искам да стана лекар, защото те спасяват човешки живот, мотивира бялата престилка Летисия Маркова. Мария Илиева предпочете професията на художник. Защото най-много обичам да рисувам, сподели тя.

Дефиле на професиите в хасковското СОУ "Васил Левски"
netinfo

Преди старта на дефилето във физкултурния салон на училището, петокласниците в три отбора трябваше с изрезки от вестници и списания, с помощта на цветни моливи, да изготвят пана, които презентират определена професия. Прожектиран бе и кратък образователен филм по темата „В света на професиите”.

 

Утре петокласниците на СОУ „Васил Левски” ще бъдат и библиотекари за един ден. Инициативата е част от програмата на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ за националната библиотечна седмица.