Дари Рождество! помага и за общинския фонд Ин витро в Димитровград?
Дари Рождество! помага и за общинския фонд Ин витро в Димитровград? / DarikNews, архив
"Дари Рождество!" помага и за общинския фонд "Ин витро" в Димитровград?
60280
"Дари Рождество!" помага и за общинския фонд "Ин витро" в Димитровград?
"Дари Рождество!" помага и за общинския фонд "Ин витро" в Димитровград?
  • "Дари Рождество!" помага и за общинския фонд "Ин витро" в Димитровград?
  • "Дари Рождество!" помага и за общинския фонд "Ин витро" в Димитровград?

6 от 8-те кутии за дарения в благотворителната кампания „Дари Рождество!” ин витро за Антоанета и Валери Стефанови от Димитровград  бяха отворени днес в присъствието на семейството, стопаните на търговските обекти и журналисти. Предстои утре да бъдат отворени и последните две урни- в офиса на фондация „Подари усмивка” и общинския драматичен театър „Апостол Карамитев” и тогава ще бъде обявена събраната в тях сума. В късния следобед вчера обявената първоначално  и необходима за процедурата в размер на 8 000 лв. бе набрана по дарителската сметка, след като семейство от Пловдив преведе 2 500 лв. С това благотворителната кампания "Дари Рождество!", която стартира в Деня на християнското семейство 21 ноември, приключи успешно. С благотворителния рок-концерт тогава от билети и урни за дарения бяха събрани 3 505 лв. Билети на стойност 295 лв. откупиха дамите от местния Инер уил клуб и техните гости на благотворителен бал в средата на ноември. 838.80 лв. събра на коледното си парти коалиция "Да за Димитровград". 360 лв. бяха даренията от общинската администрация и заетите там.

Кампанията "Дари Рождество!" стана причина и местният парламент на Димитровград да приеме единодушно на последната си за 2012 г. сесия правилник за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми от общината. Антоанета Стефанова бе включена в комисията, която съгласно решението до 10 януари трябва да е готова със становище за конкретната сума, с която общинският фонд "Ин витро" на Димитровград ще разполага през 2013 г. Нейното голямо желание сега е да бъде и първият дарител за общинския фонд. Първоначално исках да даря всички пари, които останат, на столичния фонд за асистирана репродукция, но тогава още не беше създаден общинския. Сега голямото ми желание е тези пари, които са събрани в голямата си част от димитровградчани, да останат в помощ на семейства от общината с проблем, като нашия, коментира за „Дарик” Антоанета Стефанова днес. Тя и съпругът и Валери благодарят на всички хора, медии и институции, които са съпричастни с каузата. Чуйте ги в звуковия файл.

Удовлетворен съм от успешния финал на тази благотворителна инициатива, която доказа, че истински добрите каузи обединяват хората, коментира кметът на общината Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.