Честит празник мили деца
Честит празник мили деца / netinfo

С торта дълга 3 метра и клоуните Янко и Силвия община Хасково ще поздрави децата на града днес. Празника под надслов “Открий мечтите си” ще се проведе на площад “Свобода”. Той е част от програмата на община Хасково посветена на деня на детето.

По същия повод в читалище “Заря” ще бъде представен спектакъл “Отвори сърцето си” с участието на деца от детска градина № 10. По повод празника по инициатива на деца от Втора градина ще се проведат спортно- състезателни игри “Нашето щастливо детство”, в Градината по изкуствата ще има шоу под мотото “От децата за децата”.

Кулминация на празниците ще е в 19 часа, когато ще бъде празничният концерт представен от детските формации към Младежки център. На сцената на площад “Свобода” за децата на Хасково ще танцуват ансамбъл “Южняче”, клуб по спортни танци “Гранд” и формация за модерен балет “Тангра”. Свои песни ще представят вокална студия “Орфейче”, детски хор “Орфей”, както и индивидуални изпълнители към музикалните школи.

През целия ден днес доброволци на Младежки център ще демонстрират на площад “Свобода” авангардните технологии фейс- пейтинг- рисуване върху лицата на децата.