Хасково с И.Д. областен управител
Хасково с И.Д. областен управител / DarikNews, архив
Чакат предложения за областен управител
93696
Чакат предложения за областен управител
  • Чакат предложения за областен управител
Крайният срок за участие в конкурса „Виждам красотата“, иницииран от областния управител Станислав Дечев по повод Деня на детето 1 юни изтича в 17 ч. днес. В него могат да  участват непрофесионални, любителски снимки, направени от деца от област Хасково. Идеята е сами да изберат и покажат най-красивите места от региона. Снимките ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на областната администрация, а оценяването им ще стане чрез гласуване там. Най-добрите ще бъдат отпечатани  на календара на администрацията за 2018 г. Снимките трябва да бъдат изпратени на имейла на Областна администрация-Хасково до 17ч. днес, а гласуването ще  продължи до 12 ч. на 30 май. Награждаването на победителите ще е на Първи юни в залата на Областната администрация.
 
Тогава там ще заседава за първи път и  Областен младежки съвет за иновации, който ще включва представители на средните училища от област Хасково, на младежките и детски центрове от общините, на спортни клубове и НПО, които ще представят своите основни идеи за развитие на област Хасково, визията си за промяна и за налагането на региона като модерно място за живеене.
 
Днес е и крайният срок, в който от училищата трябва да изпратят своите предложения за членове на Съвета, както и до 17 ч. днес- предложения за ученици, които да заемат на Първи юни мястото на областния управител и негови заместници. От всички предложения ще бъдат избрани трима младежи, които да управляват държавата администрация, а всички номинирани от учебните заведения ще влязат в състава на първия Младежки областен съвет за иновации на Хасково. Чуйте още от говорителя на областната управа Нели Вълканова в приложения файл.