България танцува продължава в театъра на Димитровград
България танцува продължава в театъра на Димитровград / ДарикНюз, Архив
"България танцува" продължава в театъра на Димитровград
91255
"България танцува" продължава в театъра на Димитровград
  • "България танцува" продължава в театъра на Димитровград

В димитровградския театър продължава днес 11-ят Национален конкурс „България танцува“, като за 12 ч. е обявено официалното откриване с парад на участниците. Тази година те са близо 900 от 32 танцови групи и състави в страната. При старта му вчера заради студа в спортна зала „Младост“ всички те спешно бяха преместени в димитровградския театър, където конкурсът стартира с двучасово закъснение. Извинения по този повод поднесоха организаторите от Детския и младежки център, както и кметът на общината Иво Димов. Причина за студа в залата бе незавършилият ремонт на покрива й, който се наложи след като неотдавна бурен вятър отнесе част от него.

 

При официалното откриване на конкурса днес ще бъдат обявени и удостоените с 9-те национални стипендии за даровити деца на Министерството на културата, които се дават на солисти в отделните възрастови групи. Своя бенефис на сцената ще направи и Ива Калицова от димитровградския денс център „Галаксико“, съобщи ръководителят му Тихомир Митев.

 

Големите победители от 11-тото издание на „България танцува“ ще бъдат обявени в късния следобед в неделя, когато е финалът. Тази година са предвидени отличия също за Мини Мис и Мистър и Мис и Мистър България танцува. Наградният фонд със средствата, осигурени от общината, спонсори и националните стипендии, общо възлиза на около 35 000 лв. Това е единственият национален конкурс, който не събира такси от участниците, посочи ръководителят на димитровградския денс център „Галаксико“ Тихомир Митев, който основно се занимава с организацията на конкурса вече 11 години. Той също поднесе извинения към колегите си- ръководители на танцови групи от цялата страна, деца и родители, за създалата се при старта на конкурса неприятна ситуация. Чуйте още за нея в приложения звуков файл.