БСП - Хасково иска председателския пост в Областния съвет
БСП - Хасково иска председателския пост в Областния съвет / netinfo
Иван Драганов и Смиляна Нитова остават заместници на лидера на БСП - Хасково Иван Станчев. Отговорност на Иван Драганов ще е партийната дейност, за местната политика ще отговоря Смиляна Нитова. На провелото се в сряда първо заседание на новоизбрания Общински съвет на червените е определен 9-членен състав на Изпълнителното бюро. В него секретарите са двама - Радан Чолаков с ресор коалиционна политика и Тонка Ченгелова, която ще отговаря за медийната политика на БСП. Към партийното ръководство ще работят 7 комисии.

След промените в устава, приети на последния конгрес на БСП, все още не са утвърдени правилата за структуриране на областните партийни съвети, БСП - Хасково обаче има претенции за председателския пост, обяви общинският лидер Иван Станчев.

В декларация до вътрешния министър Михаил Миков хасковските социалисти изразяват подкрепата си за действията на полицията по време на протестните митинги в столицата. Червените ще поканят Сергей Станишев да представи в Хасково книгата си “Защото сме социалисти”.