Ботев от днес затваря Пайнер
Ботев от днес затваря Пайнер / DarikNews

Водният проект в Димитровград затваря от днес за движение и бул. Христо Ботев в участъка от кръстовището с ул. „Оборище" (СОУ „Васил Левски") до това с ул. „Тодор Каблешков" (МБАЛ „Света Екатерина"). Временната организация на движението предвижда до 9 януари догодина да се използват обходни маршрути, описани в заповед на кмета Иво Димов:

  • Бул. „Трети март" - ул. „Любен Каравелов" - ул. „Оборище" - ул. „Първи май" - ул. „Бузлуджа".
  • Бул. „Трети март" - ул. „Първи май" - ул. „Подполковник Калитин" - ул. „Бузлуджа".
  • ул. „Панорамен път" - ул. „Бузлуджа" - ул. „Подполковник Калитин" - ул. „Първи май".

В затворения за движение участък от бул. „Христо Ботев" предстои подмяна на водопровода и канализацията, като изкопът за нея ще е дълбок 4 метра и широк 2.40 м. Старият етернитов водопровод ще бъде строшен и изхвърлен, а новият ще е полиетиленов, на дълбочина 2 метра. Стъклопластови ще са тръбите за новата канализация в района, обясниха от фирмата изпълнител. Допълнителен водопровод, който минава по тротоара, на метър от уличното платно, изгражда тя. Този втори водопровод ще бъде затрупан с торби пясък, за да не замръзва през зимата и да осигурява вода за живущите в района по време на строителните работи за новия, обясниха също от фирмата.

"Ботев" от днес затваря Пайнер
netinfo

В затворения за движение район освен частни къщи попадат медицински център, звукозаписното студио и администрация на най-голямата музикална компания в страната, чиито служители и посетители няма да имат автомобилен достъп до сградата, както и хранителен магазин. Най-близката за студиото дестинация е успоредната ул. „Хаджи Димитър", откъдето по перпендикулярна безименна уличка пеша може да се стигне до студиото, като за целта обаче ще е необходимо да се преодолее дълбокият 4 метра и широк 2.40 метра трап, както и къртичините по тротоара, дълбоки около 2 и широки над метър.

Да се поставят табели, указващи обходните маршрути и да се спазват проектната документация и становището на ОД МВР, Сектор „Пътна полиция"-Хасково, е записано още в заповедта. Отговорното за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи длъжностно лице е ръководителят на фирмата изпълнител Тихомир Кутянов.