Борците на Димитровград с 3 златни медала от международен турнир
Борците на Димитровград с 3 златни медала от международен турнир / netinfo

С 3 златни медала се завърна от международния турнир по борба за кадети „Динко Петров" в Стара Загора димитровградският спортен клуб. В състезанието участваха от Турция, САЩ, Македония, Косово и Русия. В категория 46 кг отново най-добър бе Микяй Наим от СКБ „Димитровград. Първи в категория 50 кг е и Димитър Иванов. В категория 67 кг Виктория Бобева също се окичи със златото. Тримата са национални състезатели и подготовката им е насочена към  Европейското първенство, което предстои през месец юли, коментират от спортния клуб с президент Георги Петров.

За най-техничен състезател на тепиха в Стара Загора бе определен Веселин Петров от димитровградския клуб.

Борците на Димитровград с 3 златни медала от международен турнир
netinfo

По време на турнира използвахме максимално присъствието на  отборите от САЩ и Русия и проведохме много контролни срещи, в които се включиха и някои от по-малките ни борци. Американците изявиха желание през август да пристигнат в Димитровград за съвместен лагер с нашия клуб, а ние бяхме поканени да гостуваме в република Дагестан- един от най-силните центрове на борбата в Русия. Покана получихме и за турнир в Косово, разказа президентът на СКБ „Димитровград" Георги Петров.

От 11 до 13 април 10 състезатели на клуба, водени от треньора Салим Наим, ще участват в международен турнир в Каменка, Одеска област.