Болницата в Любимец с нов апарат за електротерапия
Болницата в Любимец с нов апарат за електротерапия / СБДПЛР - Любимец

С нов апарат за електро и ултразвукова терапия работи от днес Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Любимец. Апаратът е изцяло автоматизиран и разполага с големи възможности, като с него може да се прави и електродиагностика. Благодарение на тази функция лекарите могат веднага да определят правилното лечение на пациента.

Медицинската апаратура е дарение от Ротари клуб „Любимец". Апаратът бе връчен от Президента на клуба  Пламен Тонев на Управителя на болницата Иван Радков. Средствата са набрани от благотворителен коледен бал на ротарианците, в който са участвали и голяма част от обществеността на Любимец. Стойността на новата придобивка е 4 750 лв. - сума, която на този етап болницата не може да си позволи да отдели от собствения бюджет. 

Специализираната болница в Любимец разполага с 30 легла разпределени в две отделения - 25 за отделението по „Физиотерапия" и 5 за „Долекуване и продължително лечение". Тя работи по 8 клинични пътеки по физиотерапия от 9 възможни. Тази година болницата кандидатства за одобрение и по последната пътека, която е свързана с рехабилитация на пациенти в будна кома.