/ Виолета Желева
Зрелостници от димитровградската езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ гостуваха в Народното събрание по покана на депутата Виолета Желева. Посещението им включваше обиколка в сградата на Парламента, запознаване с историята и дейността на институцията, както иприсъствие в пленарната зала по време на заседание.

Богоровци гостуваха в парламента
Виолета Желева

"Много групи от региона са посещавали Народното събрание, но това е първата от Димитровград, която аз лично приех тук. Смятам, че посещението бе полезно за учениците, защото се запознаха отблизо с работата на парламента и имаха възможност да споделят преките си впечатления", коментира Виолета Желева.

Богоровци гостуваха в парламента
Виолета Желева

Тя уточни, че визитата е своеобразно продължение на открит урок, който бе организиран неотдавна в димитровградската гимназия по темата за видовете власти и гражданското участие в управлението. Лектори на този урок бяха кметът Иво Димов и народният представител Виолета Желева.

До месец тя ще посрещне още една група ученици от Димитровград в парламента, като визитата е планирана за дните преди националния празник 24 май.