Близнаците убили баща си отказват да признаят
Близнаците убили баща си отказват да признаят / netinfo

Има достатъчно доказателства, че Георги и Йонко Илчеви са убили баща си Радослав Илчев. Те не са направили самопризнания, но вече е внесено искане за определяне на постояна мярка задържане под стража на близнаците.

Това обявиха на съвместна пресконференция окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев, директорът на Областна Дирекция на полицията комисар Ангел Ангелов и началникът на служба “Полиция” комисар Ангел Цанков.

От самото начало на разследването и към момента Георги и Йонко възпрепятстват и не съдействат по никакъв начин на разслеващите органи. Близнаците са се опитвали да укриват и улики стана ясно на пресконференцията.

По време на разследването са използвани дори и специални разузнавателни средства.

Този месец Георги и Йонко ще навършат 31-а години. Те са синове от първия брак на Радослав Илчев. С баща си са имали дългогодишни междуличностни конфликти, които във времето са се задълбочавали. Това е и вероятният мотив за престъплението. Освен това близнаците много пъти са пребивали баща си, който е бил почти сляп.

Убийството му са извършили също чрез жесток побой. Все още не е ясно дали Радослав Илчев е бил жив или мъртъв когато е хвърлен в язовира край Хасково.

Тялото му изплува на 29 май с вързани зад гърба ръце и увито около шията въже, с прикрепен към него бетонов блок. Последно жертвата е била видяна на 13 май.

Това е първото убийство в Хасково за тази година и първото разследвано по правилата на новия НПК.