Безплатни профилактични прегледи за 1335 деца в Димитровград
Безплатни профилактични прегледи за 1335 деца в Димитровград / Darik News, архив
Безплатни профилактични прегледи за 1 335 деца в Димитровград
79705
Безплатни профилактични прегледи за 1 335 деца в Димитровград
  • Безплатни профилактични прегледи за 1 335 деца в Димитровград

Безплатни профилактични прегледи за децата от 1 до 3 клас в димитровградските училища организира общината за втора поредна година. Прегледите стартираха до днес и ще продължат до следващата седмица. Този път ще обхванат 1335 ученици, като стават с писмено разрешение от родителите, които ще бъдат информирани, ако при някое от децата бъде констатиран медицински проблем, уточняват от община Димитровград.

Прегледите стават на място, в учебните заведения. За първокласниците е предвидена среща с очен лекар- д-р Янчева, второкласниците ще бъдат тествани за проблеми в опорно-двигателния апарат от физиотерапевта Недим Шабан, а третокласниците преминават преглед при стоматолог - д-р Татяна Ташева.

След финала на кампанията тримата медици ще предоставят в общината анализ за здравословното състояние на учениците от началните класове. Той ще бъде представен, сравнен с миналогодишния, за да бъде отчетена каква е тенденцията, коментира началникът на отдел „Хуманитарни дейности” в община Димитровград Антоанета Шаркова.

Чуйте я в приложения файл