Безопасна ваканция за децата от Свиленград и Любимец в дните преди пролетната ваканция
Безопасна ваканция за децата от Свиленград и Любимец в дните преди пролетната ваканция / netinfo

През тази седмица децата от «Детска полицейска академия» в Свиленград и Любимец съвместно със служители на РУП-Свиленград инициираха информационна кампания «Ваканция без риск» сред съучениците си.

Петте групи деца се запознават от полицейските инспектори и инспектор Детска педагогическа стая с начините за оказване на първа помощ при пожар и бедствие, как да подават сигнали при бедствия, кои са рисковете при игра с огън и как да избягват опасните места, на които могат да попаднат през предстоящите ваканционните  дни.

70-те деца са изготвили сами агитационни материали на тема «Аз съм пешеходец и велосипедист» и «Ваканция без риск», които  разпространяват сред връстниците си и по-малките ученици по училищата. В тях са отправени приятелски съвети за избягване на рисковите ситуации у дома и на улицата.

Заедно с приятелите си - полицейските инспектори и пътните полицаи, днес между 13ч и 14ч на бензиностанцията до градския парк в Свиленград децата ще предупреждават водачите на МПС да намалят скоростта и да слагат предпазните колани. На тях са им подготвили   брошура «Децата предупреждават! Всички трябва да внимават!».