Димитровград, Общински съвет
Димитровград, Общински съвет / Дарик радио, Хасково
3 657 628 лв. е план-сметката за разходите по сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци и поддържане чистотата в община Димитровград за 2018 година, която прие днес местният парламент.

Такса „Битови отпадъци“ остава без промяна в сравнение с миналата година, решиха съветниците. От нея бяха освободени училища, читалища и лечебни заведения. За седма поредна година община Димитровград успява да запази без промени местните данъци и такси, подчерта кметът Иво Димов.

17 бяха точките в дневния ред на последното за тази година заседание на димитровградските съветници.  Те приеха решения за обявяване на конкурси за управители на общинската болница и медицинският център, като срокът за подаване на документи за участие е 15 февруари 2018 г.

Избрани бяха  и съветниците за състава на комисията, която ще проведе конкурсите. Председател е адв. Коста Костов, а в състава бяха определени Донка Велчева, Димитър Петров и Стефан Димитров.

За представител на община Димитровград при изработване на здравната карта бе определен заместник-управителят на болницата д-р Валентин Палашев.

Актуализирана бе общинската програма „Димитровград на младите“, за която през 2018 г. са предвидени 10 000 лв., а в състава на комисията, която ги разпределя, ще бъдат: Ива Александрова, Славейко Иванов, Валери Христов и Тодор Тодоров.

40 000 лв. за стипендии на даровити деца и младежи през 2018 г. по местната наредба утвърдиха съветниците. Представителите на местния парламент в комисията, която ги разпределя, ще бъдат: Валентин Христов, Ваня Димитрова, Ива Александрова, Стефан Венков и Тодор Тодоров.

Приета бе и годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Димитровград за 2018г., а допълнителната докладна касае проект по „Красива България“ за ремонт на детската градина в с. Черногорово, който общината ще съфинансира с до 90 000 лв.