Басейнова дирекция: Не пречим на проекта в Тракиец. Кметът Иванов: Напротив!
Басейнова дирекция: Не пречим на проекта в Тракиец. Кметът Иванов: Напротив! / netinfo
Басейнова дирекция: Не пречим на проекта в Тракиец. Кметът Иванов: Напротив!
47020
Басейнова дирекция: Не пречим на проекта в Тракиец. Кметът Иванов: Напротив!
  • Басейнова дирекция: Не пречим на проекта в Тракиец. Кметът Иванов: Напротив!

Ръководството на Басейнова дирекция - Пловдив представи днес в Хасково становището си относно предписанието си за спиране на изпълнението на проект "Корекция на река Олу дере и изграждане на лява защитна дига в селото" по Европейска програма за териториално сътрудничество Гърция - България 2007-2013, който се изпълнява в хасковското село Тракиец.

Припомняме, че жителите на селото стартираха подписка против предписанието на дирекцията, а в подписката допреди няколко дни се бяха подписали около 200 души.

В случая става дума за технически проблем. В никакъв случай не желаем да пречим на изпълнението на проекта, каза на пресконференция в централата на ГЕРБ директорът на дирекцията Атанаска Тунтова.

Малко по-късно тя и колежката й Гергана Георгиева отидоха да се срещнат с кмета на общината Георги Иванов.

Ако наистина има технически проблеми, би трябвало да ме уведомят с писмо, за да мога аз да търся отговорност от проектанта и въобще от екипа, предприел изпълнението му, коментира след срещата градоначалникът. Той показа и току-що пристигнало писмо от Регионалното министерство, в което се казва, че изпълнението на проекта трябва да продължи, за да не се изгубят средствата по него.

Становищата на Атанаска Тунтова и кмета Георги Иванов чуйте в прикачения звуков файл: