Бамбини от Пловдив с наградата на димитровградския Златен извор
Бамбини от Пловдив с наградата на димитровградския Златен извор / DarikNews
"Бамбини" от Пловдив с наградата на димитровградския "Златен извор"
80168
"Бамбини" от Пловдив с наградата на димитровградския "Златен извор"
  • "Бамбини" от Пловдив с наградата на димитровградския "Златен извор"

Голямата награда от 15-то издание на националния фестивал на детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор" получи тази година вокална група „Бамбини” от Пловдив. Организатори на фестивала са министерство на културата, регионалният инспекторат по образованието в Хасково, община Димитровград и детския и младежки център. В салона на общинския театър той събра над 320 участници. Представянето им на сцената оценяваше жури с председател проф. д-р Любен Доцев – преподавател в пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство.

"Бамбини" от Пловдив с наградата на димитровградския "Златен извор"
netinfo

В тазгодишното издание участваха групи и индивидуални изпълнители от  Пловдив, Хисаря, Панагюрище, Любимец, Харманли, Стара Загора, Елин Пелин, София и Димитровград.

ВГ "Бамбини" за втора поредна година получават наградата за авторска песен, за което сме много благодарни, коментира от сцената ръководителят Снежана Донева.

Още за фестивала и наградените участници от директора на общинския Детски и младежки център в Димитровград Радка Тодорова- в приложения файл.