Автопаякът тръгна из Димитровград с 12 часа работно време
Автопаякът тръгна из Димитровград с 12 часа работно време / DarikNews
Автопаякът тръгна из Димитровград с 12 часа работно време
58431
Автопаякът тръгна из Димитровград с 12 часа работно време
  • Автопаякът тръгна из Димитровград с 12 часа работно време

В Димитровград от днес вече действа отново т. нар. автопаяк. За първата половина на деня санкционираните собственици на неправилно паркирали коли са трима. Един е откаран на наказателния паркинг, който се намира на ул. „Вилхелм Пик” зад бензиностанцията, а два са били освободени на място, като водачите им са платили по 15 лв., информира ръководителят на общинското предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана" Красимир Янчев.

12 часа ще е работното време на паякът- от 7 до 19 ч., всеки ден включително събота и неделя, уточни Красимир Янчев. Чуйте го в звуковия файл.

Специализираният автомобил за репатриране на коли в Димитровград на практика бездействаше от края на юни 2011 г., когато бе спрян със заповед от отдел „Контролна дейност” на ДАИ-Хасково. С влязло в сила решение на Върховния административен съд от 12 юли тази година въпросната заповед бе отменена. Основният аргумент на ВАС е, че преместването на паркирано превозно средство по реда на Закона за движението по пътищата не е обществен превоз на товари по реда на Закона за автомобилните превози, обясняват от община Димитровград.