Автоинструктори: Може да спрем обучението в цялата страна
Автоинструктори: Може да спрем обучението в цялата страна / Снимка: DarikNews
Автоинструктори: Може да спрем обучението в цялата страна
23309
Автоинструктори: Може да спрем обучението в цялата страна
  • Автоинструктори: Може да спрем обучението в цялата страна

Не е изключено да преустановим обучението на кандидат-шофьорите в цялата страна, ако транспортното министерство приеме наредба за монтиране на камери в автомобилите ни, съобщи за Дарик председателят на Регионалния автоинструкторски съюз Валентин Пашов. На 24 ноември над 1500 инструктори от цялата страна ще се съберат с колите си на протест пред Народното събрание срещу решението на ведомството за приемане на наредба за монтиране на видеокамери с GPS-система в автомобилите с мотива „ограничаване на корупцията". Подобни предложения са абсурдни, при нас корупция не може да има, защото никой кандидат няма полза от намаляване на часовете. Ако това все пак се случи и кандидатът не е подготвен, той няма да вземе изпита, коментира Пашов. Според него това е поредният начин „едни хора да изкарат едни пари". Той допълни още, че определени хора и кръгове подвеждат ресорния министър с цел лично облагодетелстване.

Освен задължението за монтиране на камери, въпросната проектонаредба, която евентуално ще бъде приета на 25 ноември, ще задължи всички автоинструктори да разкрият кабинети с 8 до 10 компютъра за задължително теоретично обучение.

Ако ресорното ведомство не се откаже от намерението си и след протеста ни, най-вероятно прекратим обучението на курсисти в цялата страна, категоричен е Валентин Пашов.

Още за абсурдната ситуация - в звуковия файл: