Атракции за Деня на детето в Димитровград и край Светилището на с. Каснаково
Атракции за Деня на детето в Димитровград и край Светилището на с. Каснаково / Община Димитровград
Атракции за Деня на детето в Димитровград и край Светилището на с. Каснаково
72899
Атракции за Деня на детето в Димитровград и край Светилището на с. Каснаково
Атракции за Деня на детето в Димитровград и край Светилището на с. Каснаково
  • Атракции за Деня на детето в Димитровград и край Светилището на с. Каснаково
  • Атракции за Деня на детето в Димитровград и край Светилището на с. Каснаково

Разнообразна и атрактивна програма с образователен акцент под мотото „Виж кой ни пази” организира днес по повод Деня на детето община Димитровград. Програмата започва в 10 ч. на централния площад България, където до 13 ч. ще има изложение на военни автомобили, сред които т. нар. пустинна котка, БТР и джип на свързочните части на войската, полицейски коли, пожарни и линейки. Пустинната котка пристига специално от Сливен с разрешение на военния министър Ангел Найденов, разказа кметът Иво Димов. Бронираният автомобил е част от въоръжението на българската армия  от няколко години и е изключително атрактивен, обясни той. Всички деца ще могат не само да разгледат автомобилите на службите, които отговарят за сигурността, но и да разговарят със заетите в тях, както и да си направят снимки, коментира кметът Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.

 

Програмата за празника на детето в Димитровград днес включва още интерактивната театралната постановка „Без паника” на Държавен куклен театър-Стара Загора от 10 ч. до 10.30 ч. на централната алея. От 10 до 13 ч. там децата ще могат да се срещнат с любими приказни и анимационни герои, сред които е и Енгри Бърдс, да работят в 5 арт ателиета и два детски къта, в които да се учат на фокуси, да правят кусудама, апликации върху картон, да работят с глина, макаронени и бобени изделия. За най-малките ще има кът, в който да оцветяват тематични картинки, а от Детски и младежки център ще рисуват лицата на желаещите фейс арт. В концерта ще участват: ВС”Таралежите”, Денс център „Галаксико” и Детски духов оркестър. Празникът ще продължи с детска дискотека „Танцувай с нас!” с латино школа „Джани”, съобщи началникът на отдел „Хуманитарни дейности” в администрацията Антоанета Шаркова.

Разбира се и тази година ще има безплатен сладолед и балони. На площад „Трите музи” ще бъдат разположени и атракционни – батути, манеж, конвой и още много изненади, уточни тя. Чуйте я в приложения файл.

 

Програмата за Деня на детето в Димитровград продължава от 13.30ч. в Киноложкия център в парк”Марица” с конкурс „Дете с куче”. Желаещите деца да участват със своите домашни любимци ще получат медали, награди и грамоти. От 11 до 13 ч. в киноложкия център е регистрацията за конкурса, като няма изрично условие за родословие на домашните любимци.

 

Традиционно празник за децата с мотото „Здравей лято” ще има и край Светилището на нимфите и Афродита до димитровградското село Каснаково. Организира го групата „Да за Димитровград” със съдействието на общината и читалище „Искра”- с. Каснаково. Ще пеем, ще рецитираме, ще моделираме, ще спортуваме, ще яздим коне и ще се учим да танцуваме с ансамбъл „Звездица”, е записано в поканата. Организаторите са осигурили минерална вода, закуски и много награди, както и безплатен транспорт до и от Нимфеума. Автобусите ще тръгват от новата автогара на Димитровград в 9.30 ч. сутринта и обратно- в 13.30 ч.